recepten

Recepten

Witlofsalade met blauwe bessen

Ingrediënten

  • 500 gram witlof, in reepjes
  • 1 Granny Smith appel, ongeschild in dunne parten
  • 4 eetl yogonaise
  • 1 eetl appelciderazijn
  • 60 gram walnoten
  • 125 gram blauwe bessen

Ingrediënten

6 bolletjes vanille ijs
33 cc sallandse cider El-Cid
1 theelepel kaneel

Bereiding

  1. doe alles in een blender en mix het tot een shake, een staafmixer kan ook;
  2. schenk het in een glas.

Ingrediënten

330 ml Sallandse cider El-Cid
300 g bloem
zakje bakpoeder (16 g of 2 el)
1 tl gemengde kruiden (5 spices – toko)
1 tl kaneel
puntje geraspte nootmuskaat
150 g donkere basterd suiker
150 g gesmolten boter
4 appels (Granny Smith), geschild en geraspt
2 scharreleieren
200 g blanke rozijnen
100 g gehakte pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180C/350F/Gas 4.
    Kook de cider in een pan tot het in volume met twee derde is gereduceerd en laat afkoelen.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, 5 spices, kaneel en nootmuskaat in een kom.
    In een aparte kom, de boter samen met de suiker mengen en de geraspte appel toevoegen. Roer het ei en de cider er doorheen en meng dit goed. Giet het appel mengsel bij het meel mengsel. Doe de rozijnen en pecannoten er doorheen en mix dit alles goed.
  3. Schep het deeg in een ingevette 20 cm cakevorm en bak 45-60 minuten. Check tussentijds met een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit dan is je cake gereed. Als het lukt, de cake even af laten koelen voordat je deze uit de vorm haalt.